ПАЛЕ- Шеховац: Ускоро изградња новог објекта Полицијске управе Источно Сарајево

398

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац најавио је да би у наредним данима, уз подршку Министарства унутрашњих послова односно Владе Републике Српске, на Палама требало да почне изградња модерне зграде Полицијске управе Источно Сарајево.

Он је истакао да ће у изградњи овог објекта учествовати и општина Пале.

„У оквиру њега биће смјештене и организационе јединице – Полицијска станица Пале, Полицијска станица за безбједност саобраћаја и Јединица жандармерије“, рекао је Шеховац на конференцији за новинаре на Палама на којој су представљени резултата рада за прошлу годину.

Шеховац је навео и да видео-надзор који је постављен на подручју града Источно Сарајево даје добре резултате по питању стања безбједности, рјешавања кривичних дјела, нарушавања јавног реда и мира, саобраћајних незгода.

Он је навео да Шеховац је поручио да ће у сарадњи са градом Источно Сарајево и другим локалним заједницама у саставу града ићи у проширење пројекта видео-надзора.

„Урађени су и припремљени одређени елаборати. Циљ је побољшање стања безбједности на подручју Полицијске управе Источно Сарајево“, рекао је Шеховац.

Када је ријеч о стационарним радарима, Шеховац је рекао да ће јавност бити упозната када почну са радом, те да се нада да ће то бити ускоро.

Шеховац је стање безбједности на подручју Управе оцијенио као задовољавајуће.

/Срна/

фото: Катера