ПАЛЕ- Ђацима и вртићкој дјеци приближена полицијска професија

402

Полицијска станица Пале данас је била отворена за основце, средњошколце и дјецу из вртића са подручја ове локалне заједнице, а циљ ове активности, организоване поводом обиљежавања крсне славе Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске – Аранђеловдана приближити им полицијску професију.

Портпарол Полицијске управе Источно Сарајево Весна Стокановић изјавила је новинарима да Управа у свим организационим јединицама организује Дан отворених врата, гдје малишанима на њима прилагођен начин презентују материјално-техничка средства која полицијски службеници користе у раду.

Стокановићева је навела да је циљ данашње активности да полицијску професију приближе дјеци како би она стекла повјерење у њих, те да схвате да је полицајац први који им је на услузи да им помогне и заштити их.

Она је напоменула да се данас завршава и дводневна акција добровољног давања крви полицајаца.

Ученик Средњошколског центра „Пале“ Миа Кусмук сматра да је данашња активност полицијских службеника едукативног карактера и помаже им да схвате да је оружје опасно, да њиме не може свако руковати.

Руководство Полицијске управе Источно Сарајево сутра ће у 9.00 часова у Храму Успења Пресвете Богородице на Палама обавити ломљење славског колача и положити вијенце на Централном спомен-обиљежју и тиме обиљежити крсну славу МУП-а Републике Српске – Аранђеловдан.

/Срна/