ПАЛЕ- Јавни конкурс за додјелу подстицајних средстава за развој пољопривреде

370

Општина Пале расписала је јавни конкурс за додјелу подстицајних средстава за развој пољопривреде у овој локалној заједници у укупном износу од 40.000 КМ.

Право на подстицајна средства имају корисници, правна и физичка лица која имају пребивалиште и обављају пољопривредну дјелатност на подручју општине Пале.

Додјела подстицајних средстава односи се на набавку пољопривредне механизације у максималном износу до 2.500 КМ по кориснику, односно до 50 одсто од укупне вриједности набавке.

Субвенција се односи на набавку једноосовинских погонских машина – мотокултиватори, мотокосачице, мотокопачице, као и пољопривредне машине сличне намјене, а укупан износ субвенције за ову подмјеру износи 25.000 КМ.

Средства су намијењена и за подстицање набавке пољопривредних прикључака и опреме за пољопривреду у максималном износу до 1.000 КМ по кориснику, односно до 50 одсто од укупне вриједности набавке.

Субвенција се односи на набавку прикључне механизације за мотокултиваторе /фреза, плуг, обртни плуг, загртач, прскалице, косе, сакупљачи сијена, вучне и карданске приколице, као и слична прикључна механизација/, набавка прикључне механизације за двоосовинске тракторе /плугови, фрезе, тањираче, дрљаче, приколице, прскалице, као и прикључна механизација сличне намјене/, као и друге опреме за пољопривреду.

Укупан износ субвенције за ову подмјеру износи 15.000 КМ.

Подносилац захтјева може за вријеме трајања овог јавног позива конкурисати само са једним захтјевом, а подржава се набавка искључиво нове погонске и прикључне механизације.

Заинтересовани више информација о јавном конкурсу и потребној документацији за додјелу средстава могу да пронађу на интернет страници општине Пале.

/Срна/