ПАЛЕ- Ћорић након састанка с Југовићем “Пале и Јахорина највеће градилиште у Српској”

347

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић изјавио је данас на Палама да су ова локална заједница и Јахорина највеће градилиште у Српској са озбиљним потенцијалом.

Он је нагласио да је Влада Српске показала заинтересованост да ово подручје постане амбијент погодан за развој не само туризма, већ и привреде и економије.

– Сигурно да смо у томе дјелимично успјели – рекао је Ћорић новинарима након састанка са начелником општине Пале Бошком Југовићем.

Ћорић је навео да је са Југовићем разговарао о напредним инфраструктурним рјешењима која се односе на неке саобраћајнице и кружне токове, чиме би била повећана безбједност саобраћаја, али и проток саобраћаја јер долази до загушења током сезоне.

Према његовим ријечима, на састанку је разговарано о санацији регионалних путева, првенствено пута Пале-Подграб.

– Врло брзо ћемо кренути са радовима на реконструкцији регионалног пута Пале-Јахорина, гдје смо изабрали извођача радова. Очекујем да у наредних неколико дана уведемо извођача у радове како би санација била готова до краја сезоне – рекао је Ћорић.

Он је навео да је у току још један пројекат који се ради на Јахорини, а тиче се кружне обилазнице чијом ће изградњом бити ријешен проблем гужве на Јахорини, за који је Влада Републике Српске посредством “Путева Републике Српске” издвојила 2.200.000 КМ.

Ћорић је напоменуо да постоји низ пројеката чија је реализација у току и који ће тек бити реализовани, али да је најважније да постоји велико интересовање и добра сарадња Владе Републике Српске са овом локалном заједницом и градом Источно Сарајево.

– Сигуран сам да ћемо у синергији и са овим активним односом локалне заједнице и града унаприједити пројекте о којима сам говорио, али такође и размишљати о неким новим пројектима које ћемо радити у наредном период – поручио је Ћорић.

Ћорић је након састанка са начелником Пала посјетио мјесто изградње кружног тока на магистралном путу у близини Основне школе “Пале”, те Ски-центар “Равна планина”.

/Српскаинфо/