АЛБАНСКИ ХУЛИГАНИ НЕ ДАЈУ МИРА НИ МРТВИМ СРБИМА

490

Срамотно је и поражавајуће скрнављење српских надгробних споменика који су поломљени на православном гробљу у етнички мјешовитом селу Кишница, надомак Грачанице, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

У саопштењу се наводи да су овај безумни чин затекли мјештани који су посвједочили да су споменици прије свега седам дана били читави, а овај случај пријавили су и Косовској полицији.

„Изгледа да није довољно да се над српским народом који живи на простору Космета отворено демонстрира верска нетрпељивост, већ албански хулигани мира не дају ни мртвим Србима и њиховим хумкама, а политичари из Приштине, предвођени заговорником антисрпске политике Аљбином Куртијем, изјављују да су Косово и Метохија оаза мира и склада, док свакодневно сведочимо етнички мотивисаним нападима и инцидентима према Србима“, истиче се у саопштењу.

Из Канцеларије су додали да је поражавајућа статистика да је на простору Косова и Метохије ове године забиљежено 50 одсто етнички мотивисаних инцидената више него прошле године, од чега је чак 20 напада на објекте Српске православне цркве.

„Додатно забрињава чињеница да ти бројеви и даље расту и да изостаје адекватна реакција и заштита српског становништва“, указала је Канцеларија за Косово и Метохију.

/Срна/