ВУЛИН: ЏАФЕРОВИЋ НЕКА ИЗРУЧИ ОРИЋА И КАЖЕ КО ЈЕ ПОКУШАО ДА УБИЈЕ ВУЧИЋА

363

Министар унутрашњих послова Србије, Александар Вулин, поручио је данас бошњачком члану Предсједнишва БиХ, Шефику Џаферовићу, да изручи ратног команданта тзв. Армије БиХ, Насера Орића – Србији и да каже ко је покушао да убије Александра Вучића у Сребреници.

Вулин је рекао да Џаферовић воли да суочава Србију са оним што мисли да је истина, али никада не суочи себе са оним што је српска истина, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

„Ископане очи судије /Слободана/ Илића и више од 3.000 побијених Срба у Подрињу заслужују истину, а злочинац Орић заслужује казну за зло које је починио“, рекао је Вулин.

Према његовим ријечима, Џаферовић воли да глуми жртву, али када глума прође остане истина, а истина је да Орић има Интерполову потјерницу издату у Србији и истина је да ни за један злочин није одговарао.

„И истина је да је Вучић био у Сребреници да ода почаст бошњачким жртвама, а да ниједан бошњачки лидер није одао пошту српским жртвама. И истина је да су Вучића покушали да убију у Сребреници, а да за то до данас нико није упутио ни извињење, нити је било ко одговарао“, изјавио је Вулин у Москви, гдје на позив Ростека обилази војно-технички форум „Армија 2021“ и присуствује отварању Међународних армијских игара на којима већ традиционално учествује Војска Србије.

/Срна/