ВУЧИЋ: КУРТИ И ЂУКАНОВИЋ ДА ПРЕСТАНУ СА ЛАЖИМА ПРОТИВ СРБИЈЕ

463

Предсједник Србије Александар Вучић позвао је данас премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија и предсједника Црне Горе Милу Ђукановића да Србију оставе на миру и да престану да лажу и обмањују јавност.

Реагујући на оптужбе Куртија и Ђукановића да је Србија куповином кинеског дефанзивног оружја угрозила мир у региону, Вучић је поручио да ти неутемељени напади показују да у убрзаној кампањи жигосања Србије поред страних центара моћи учествује и дио региона, и то онај који свој успјех види у неуспјеху и пропасти Србије.

Он је позицију Србију упоредио са вуком самотњаком, истичући да ту „величанствену животињу никада нико није видио у циркусу, гдје има и лавова и слонова и тигрова“.

„Увек бих пре прихватио улогу вука самотњака него бестидних и неморалнох хијена, ма колико да их има – три, пет, шест, а понекад и 19. Још је горе бити мува зунзара која се врти око хијена и чека да им оне донесу неки плен, а такви су и Курти и Ђукановић“, поручио је Вучић.

Он је указао да Курти и Ђукановић износе лажи о набавци кинеског дефанзивног оружја са само једним циљем – да себе представе као тобожње жртве, а Србију као наводног великог и опасног агресора, преносе београдски медији.

/Срна/