ВУЧИЋ ОЧЕКУЈЕ СРЕДИНОМ МАЈА НАСТАВАК ДИЈАЛОГА СА ПРИШТИНОМ

400

Предсједник Србије Александар Вучић очекује да ће средином маја добити позив за наставак дијалога Београда и Приштине.

„Постоје многи проблеми, пре свега у енергетици, и те ствари морају да се решавају, због различитих тумачења и жеље неких да показују мишиће на северу Косова“, рекао је Вучић.

Вучић је додао да је Београд спреман да се одазове позиву и да ће учествовати у свакој врсти дијалога, да би жељели да он буде конструктиван и да се разговара о рјешавању проблема.

Предсједник Србије је нагласио да је за Србију важно да гарантује безбједност, а да је оно на чему је данас у Бриселу инсистирао испуњавање обавеза из Бриселског споразума – заједница српских општина и слобода кретања, протока роба и услуга – оно што је потписано у Вашингтонском споразуму.

„Мислим да је то од кључног значаја за све“, рекао је Танјугу Вучић, који је у посјети Бриселу.

Он је истакао да је данас специјалном изасланику ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославу Лајчаку указао на то да није добро што је /премијер самопроглашеног Косова/ Аљбин Курти гласао у Албанији на изборима.

Наводећи да је тај иступ Куртија, који јавно говори да Косово иде ка уједињењу са Албанијом, добио благе реакције и чуђење, Вучић је рекао да је то доказ двоструких стандарда цијеле међународне заједнице, на шта је Србија научила.

Предсједник Србије рекао је да ће након састанка са врхом ЕУ сутра моћи да саопшти битне вијести за земљу, те открио да је ријеч о једном од највећих инфраструктурних пројеката икада за Србију.

/Срна/