ВУЧИЋ: РУКОВОДИМ СЕ ТИМЕ ДА ЈА ВОДИМ ПОЛИТИКУ

356

Предсједник Србије Александар Вучић истакао је да се увијек руководио тиме да он води политику, а не да најнижи пориви оних грађана који немају никакву одговорност воде њега.

Поводом изјаве лидера СДА Бакира Изетбеговића „да је спреман да разговара са њим, али да неће у Београд“, Вучић је рекао да је увијек спреман да разговара било када и било гдје.

„То што неки кажу да им неће круна пасти с главе, а круна падне с главе, после неколико дана кампање у медијима и на социјалним мрежама, то немојте мене да питате“, рекао је Вучић новинарима, коментаришући ранију Изетбеговићеву изјаву да му неће „пасти круна с главе“ ако дође у Београд на разговор с Вучићем.

Вучић је истакао да се увијек руководио тиме да води политику, а не да најнижи пориви оних грађана који немају никакву одговорност воде њега.

„Изабрани сте на одређено место зато што треба да водите земљу и људе, а не да лака рјешења и оно што људи желе, воде вас. Што се нас тиче, ми ћемо у разговорима да учестувјемо кад год пожеле и гдје год пожеле. Сваки разговор је благородан и увек може да донесе само нешто добро. Када нема разговора, онда увек имамо проблема“, навео је Вучић.

Он је рекао да ће исто да говори и да ће имати исте жеље за миром и стабилношћу и у Београду и Сарајаву и сваком другом мјесту.

„За мене канцеларија, место, град, земља, у којој се разговори о Србији воде или о односу спрског са неким другим народом, о односу Срба и Бошњака, спреман сам да водим на сваком месту“, навео је Вучић.

Вучић је рекао да је више пута изражавао забринутост због ситуације у БиХ, те да се смије онима у Европи који кажу како он и Србија стоје иза кризе у БиХ, јер зна да су злонамјерни и да немају појма о чему причају.

„Интерес Србије је да има мир и стабилност, да путевима повеже Бањалуку, Сарајево са Београдом, а не да се ратује, али то не можете неким људима да објасните“, рекао је Вучић.

/Срна/