ИЗАБРАНА НОВА ВЛАДА ЦРНЕ ГОРЕ, АБАЗОВИЋ ПРЕМИЈЕР

430

Скупштина Црне Горе изабрала је синоћ нову Владу, на чијем је челу Дритан Абазовић. Избор нове, 43. Владе подржало је 45 посланика, док су три била против.

Нова влада имаће 18 министарстава, од којих ће четири министра бити и потпредсједници, а два министра без портфеља.

Абазовић је, у завршном обраћању, навео да је изузетно поносан на све што је радио у претходних годину и по, да је три пута доносио тешке, али исправне одлуке.

„Хоће ли влада да траје један дан, мјесец, или годну, није никакакв проблем. Само се надам да ће, колико год буде трајала, давати добре резултате за црногорско друштво“, рекао је Абазовић.

Он је истакао да остаје да деблокирају судску власт.

„Када је ријеч о безбједносном сектору, немојте да упирете прсте ни у ког другог, ни на Кривокапића или било кога другог, ја сам човјек који је одговоран за све добро или лоше што се десило у томе“, навео је Абазовић.

Он је додао да је поносан што је СНП одлучио да буде дио приче и оцијенио да без те партије 43. влада не би имала велики смисао.

Он је истакао да је најважније да се држава не држи заробљеном. „Није највећи безбједносни изазов то што се шаљу на сву срећу лажни мејлови, него је земљотрес то да је дугогодишња предсједница Врховног суда оптужена за организовани криминал“, рекао је Абазовић.

/Срна/