КРИВОКАПИЋ: НА САСТАНКУ ПОТВРЂЕНО ОПРЕДЈЕЉЕЊЕ ДА БУДЕ ПОТПИСАН ТЕМЕЉНИ УГОВОР

396

Црногорски премијер Здравко Кривокапић саопштио је да је на састанку у Београду са Његовом светости партијархом српским Порфиријем потврђено опредјељење да буде потписан Темељни уговор са Српском православном црквом /СПЦ/.

„Са Његовом светошћу смо остали у договору да се усагласимо о термину потписивања темељног уговора“, саопштено је из црногорске Владе.

Кривокапић је рекао да се радује избору новог митрополита црногорско-приморског, уз велику вјеру да ће водити народ попут свог претходника блаженопочившег митрополита Амфилохија.

„Желимо да на најдостојанственији начин што прије угостимо патријарха српског Порфирија у Црној Гори како доликује патријарху, али и гостољубивом и вјерном црногорском народу“, рекао је Кривокапић.

Из СПЦ-а раније је саопштено да је Кривокапић на синоћњем састанку са патријархом Порфиријем и владикама СПЦ изнио нове и до сада неизречене разлоге због којих сматра да потписивање Темељног уговора мора бити одгођено.

У саопштењу се наводи да патријарх Порфирије не види основаност и оправданост намјере премијера Црне Горе да не потпише Темељни уговор са СПЦ, што је био једини разлог његовог доласка у Патријаршијски двор у Београду.

/Срна/