НАСТАВЉЕН ПРОТЕСТ ЗБОГ ПРИТВАРАЊА ОСМОРИЦЕ СРПСКИХ МЛАДИЋА

454

Испред станице полиције у Грачаници данас је тридесетак ученика Економско-трговинске школе и Гимназије из Лапљег Села одржало миран протест, тражећи да осморица српских младића, којима је, због учешћа у тучи, одређен притвор до мјесец дана, одмах буду пуштена на слободу.

Уз повике „Не дамо браћу!“, „Правда за браћу!“ и пароле подршке, средњошколци су од правосудних органа, те посебно од једног од родитеља вршњака који су учествовали у тучи затражили да се српским младићима омогући да се бране са слободе.

Једна од ученица Економско-трговинске школе рекла је за Срну да вршњаци ухапшених средњошколаца неће одустати од окупљања и протеста јер знају да њихови другови из разреда и они који су прије годину дана завршили школу јесу одговорни, али нису заслужили да буду притворени и да кривично одговарају.

„Сви смо згрожени и сви осуђујемо тај случај, али нашим друговима, уколико не буду пуштени на слободу, биће онемогућено даље школовање и управо зато тражимо да буду на слободи“, навела је она.

Миодраг Костић, мјештанин Грачанице, револтирано каже да уз дјецу одговорност сносе политичари који су преурањеним изјавама само подгријали жељу Приштине да се међу Србе убаци зло.

„Албанци се овоме радују, док наша деца, њихове породице и сви ми тугујемо и страхујемо да ће ухапшени младићи у притворским центрима бити изложени тортурама и да ће за цео живот трпети последице“, навео је он.

Данас се окупило мање средњошколаца јер је Косовска полицијска служба издала наредбу о забрани окупљања, те запријетила да ће против родитеља малољетника бити поднесене прекршајне пријаве због непоштовања епидемиолошких мјера.

/Срна/