ПРИШТИНА БЕЗ ОБРАЗЛОЖЕЊА ЗАБРАНИЛА ПОСЈЕТУ ВАЊЕ УДОВИЧИЋА

339

Привремене власти у Приштини забраниле су улазак на територију Косова и Метохије министру омладине и спорта Србије Вањи Удовичићу, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Космет.

У саопштењу се наводи да је обавјешетење о забрани послато послије поноћи.

Удовичић је данас требало да на Приштинском универзитету са привременим сједиштем у Косовској Митровици разговара са младима и подијели им стипендије, а потом посјети Центар за екологију и развој спорта у Зубином Потоку.

Из Канцеларије за Косово и Метохију истичу да је Приштина Удовичићеву посјету забранила без икаквог повода и образложења.

„Његов боравак на Косову и Метохији уредно је најављен официру за везу у складу са свим споразумима и устаљеним процедурама, али је упркос томе Приштина једнострано и самовољно одлучила да му посету не дозволи, а обавештење о томе послато је ноћас у глуво доба, што је још један вид перфидног иживљавања Приштине“, истакао је директор Канцеларије Петар Петковић.

Он је оцијенио да забрана министру спорта да посјети дјецу представља антицивилизацијско дивљаштво усмјерено ка младима.

„Најновија забрана показује сву осионост и бахатост власти у Приштини које одбијају и сваку врсту сарадње, дијалога и договора, али и немоћ Европске уније да осигура и гарантује поштовање споразума и цивилизовано поступање албанских политичара“, закључио је Петковић.

Напомињући да је посјета министра Удовичића најављена у складу са свим процедурама Споразума о званичним посјетама и на вријеме, Петковић наглашава да ће о овом, новом кршењу споразума обавијестити све надлежне међународне инститиције.

/Срна/