СРБИ НИ НАЈВЕЋЕ ПРАЗНИКЕ НЕ МОГУ БЕЗ БОЈАЗНИ ДА ОБИЉЕЖЕ

368

Напад на тринаестогодишњегсрпског дјечака у Бабином Мосту баш на Васкрс показује да Срби на Косову и Метохији не могу без бојазни да обиљеже ни највеће празнике, већ треба да страхују за дјецу и њихову безбједност, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

Канцеларија је нагласила да су инциденти попут овог очигледно етнички мотивисани и посљедица антисрпске реторике Приштине и премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртина, који генерише отворену мржњу према свему српском.

Из Канцеларије су најавили да ће о свему обавијестити међународне представнике који имају мандат да Србима на Косову и Метохији гарантују безбједност.

У највећем српском селу Бабин Мост, у општини Обилић, прексиноћ је нападнут тринаестогодишњи дјечак српске националности. Њега је испред кафића напала и вријеђала група од десетак старијих младића албанске националности.

Случај је пријављен полицији, а родитељи дјечака су до касно у ноћ давали исказ у полицијској станици у Обилићу.

Предсједник Привременог органа општине Обилић Горан Данчетовић упознат је о случају и на располагању је породици дјечака за сву неопходну помоћ и подршку.

/Срна/