УХАПШЕНА КРИМИНАЛНА ГРУПА ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА МИГРАНАТА

439

У Србији је ухапшена петочлана организована криминална група, осумњичена за организацију нелегалног пребацивања чамцима преко Дрине у БиХ 80 миграната, од којих су узимали по 100 евра.

У Србији је ухапшено пет лица чији су иницијали С.П, М.Д, В.П, А.М. и Н.Ј. због постојања основа сумње да су извршили кривично дјело недозвољен прелаз границе и кријумчарење људи, саопштено је из Тужилаштва за организовани криминал Србије.

Ову организовану криминалну групу је предводио С.П, који је сачинио план дјеловања организоване криминалне групе, која је илегално пребацивала већи број лица преко границе, остварујући имовинску корист која је износила 100 евра по једном мигранту.

Свим лицима лишеним слободе одређено је полицијско задржавање и она су уз кривичну пријаву спроведена у Тужилаштво за организовани криминал.

У оквиру паралелне истраге коју спроводи Тужилаштво БиХ, данас су ухапшена четири лица, држављани БиХ, која су дио ове међународне криминалне групе, а који су прихватали мигранте на другој обали Дрине, у БиХ, и даље их превозили у неку од земаља ЕУ.

Чланови ове организоване криминалне групе су у периоду од 5. септембра 2020. до 12. марта ове године организовали за 80 миграната недозвољен транзит кроз Србију и недозвољени боравак у Србији ради нелегалног преласка границе Србије са БиХ чамцем преко ријеке Дрине.

Међу илегалним мигрантима били су један држављанин Турске, један држављанин Авганистана, два држављанина Ирака и 76 НН лица неутврђеног држављанства.

/Срна/