ФИЛМОМ „ЛАСТАВИЦЕ ХРИСТОВЕ“ ЗАВРШЕНИ „ДАНИ МИТРОПОЛИТА АМФИЛОХИЈА“

212

Премијером филма „Ластавице Христове“ Јулије Бочареве, који је допринос сјећању руског народа на блаженопочившег митрополита Амфилохија, у Подгорици је завршена манифестација „Дани митрополита Амфилохија.
Филм је посвећен једном монаху на првом мјесту, што „ластавице Христове“ и симболизују – оне који су се одрекли свијета да би стекли Царство небеско, али и духовном вођи једног народа блаженог спомена митрополиту Амфилохију.

Продуцент Јулиј Цетлин рекао је прије почетка премијере да се Срби од Руса уче покајању, а Руси од Срба радости и да словенске братске народе спаја много тога.

„На првом мјесту то је наша вјера православна и наш коријен који је сам Господ наш Исус Христос, али и лијепи умјетнички пројекти од којих је један и филм Јулије Бочарове Ластавице Христове„, истакао је Цетлин.

Он је нагласио да је дивно речено да је митрополит Амфилохије упалио свијећу и подигао револуцију.

„Наше литије за одбрану светиња и вјере православне јесу биле духовна револуција, и сви смо били свједоци чуда које су оне изазвале, а које је препознао и наш братски руски народ, о чему свједочи и овај филмски пројекат Јулије Бочареве“, рекао је Цетлин.

Подгорички парох Предраг Шћепановић прије пројекције филма захвалио је вјерном народу за велику присутност манифестацији „Дани митрополита Амфилохија“, која је почела 28. октобра у организацији Митрополије црногорско-приморске и свештеног братства Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици поводом двије године од упокојења блаженопочившег митрополита.

/Срна/