ЦВИЈАНОВИЋ: НЕ ПОСТОЈИ ВЕЋЕ ПРИЗНАЊЕ, ОД ОНОГА КОЈЕ УКАЖЕ БРАТСКА СРБИЈА

410

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је данас у Београду да за једног политичара, представника грађана и институција Републике Српске не постоји већа част, нити признање, од онога које му може указати братска Србија.
Након што јој је предсједник Србије Александар Вучић додијелио Орден Републике Србије на ленти, Цвијановићева је навела да ће ово високо одликовање носити с огромним поносом.

„Наравно, додатно обавезује и овај величанствени повод, Дан државности Србије, који је у себи сабрао најславније слободарске традиције, као и модерне, уставотворне тековине српског народа“, поручила је Цвијановићева.

Цвијановићева је истакла да јој је предсједник Србије указао велику част, те да понос који осјећа не припада само њој, већ подједнако свим грађанима Републике Српске, чија је љубав према Србији неизмјерна.

„Јер и за њих је ово високо одликовање потврда наших нераскидивих веза, али и сарадње која је данас и конкретнија и садржајнија него што је била икада у прошлости. Поносна сам и што сам имала могућност да, раније као предсједник Владе, а данас као предсједник Републике, учествујем у креирању и реализацији многих наших заједничких пројеката“, нагласила је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, данас не постоји готово ниједна област у којој та сарадња није остварена, нити општина у Републици Српској у којој Србија није присутна путем неког новоизграђеног објекта.

„И рекла бих да нема ништа логичније и ништа природније од наше жеље за што чвршћом сарадњом са Србијом. И, наравно, не желимо да се због тога било коме правдамо, јер наше односе никада нисмо градили, нити ћемо их икада градити на било чију штету, већ само на понос и добробит нашег народа и свих грађана Србије и Републике Српске3, истакла је Цвијановићева.

Она је изразила задовољство што су заједнички планови за будућност амбициозни, јер предстоје многи заједнички пројекти, како у области саобраћајне инфраструктуре, тако и енергетике.

„Увјерена сам да будућност у нашој регији припада онима који су посвећени сарадњи, уклањању баријера, економском развоју и инфраструктурном повезивању, а не онима који опструишу и блокирају развојне пројекте“, навела је Цвијановићева.

Цвијановићева је Србији и њеним грађанима пожељела стабилан развој и успјешну будућност, у којој ће и даље имати лидерску позицију у регији.

„Али желим јој и будућност у којој ће очување Републике Српске остати један од најважнијих националних приоритета“, додала је Цвијановићева.

/Срна/