БОШЊАЦИ НАЈАВЉУЈУ МОГУЋНОСТ БОЈКОТА ИЗБОРА У СРЕБРЕНИЦИ

376

Из Иницијативе „Моја адреса Сребреница“ и њен кандидат за начелника општине Алија Табаковић најављују могућност бојкота поновљених избора, незадовољни што Централна изборна комисија /ЦИК/ и Суд БиХ нису поништили и резултате избора путем поште за Сребреницу, које неће бити омогућено 21. фебруара.

Табаковић је рекао да ће коначну одлуку о томе донијети за два дана, саопштено је из Иницијативе „Моја адреса Сребреница“.

Предсједник Општинске изборне комисије /ОИК/ у Сребреници ЛЈиљана Стевановић рекла је данас Срни да је ОИК испоштовао сва упутства добијена од ЦИК-а и да обавља припреме за недјељне изборе у складу са тим упутством.

Она је прецизирала да ће избори бити поновљени на 26 од укупно 29 бирачких мјеста у овој општини.

„Избори нису поништени само на три бирачка мјеста, у Урисићима, Калиманићима те за гласање у одсуству на непотврђеним гласачким листићима. Такође, неће бити понављања избора путем поште“, истакла је Стевановићева.

Она је навела да је ОИК формирао нове бирачке одборе за сва биралишта.

Стевановићева је додала да је најављен већи број посматрача, као и супервизори ЦИК-а за праћење регуларности изборног поступка на свих 26 бирачких мјеста, те рада ОИК-а.

На изборним листима остају исти политички субјекти и кандидати као у новембру, а то је 31 политички субјект за скупштину општине и четири кандидата за начелника општине од који су два одустала прије новембарских избора и бирачи ће се опредјељивати између заједничког кандидата српских странака Младена Грујичића и бошњачког кандидата Алије Табаковића.

/Срна/