ДИРЕКТОРИ ШУМСКИХ ГАЗДИНСТАВА РАЗРИЈЕШЕНИ, ВЈЕРОВАТНО СУТРА ИМЕНОВАЊЕ НОВИХ

416

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић изјавио је да су јутрос разријешени дужности сви директори шумских газдинстава гдје је то било неопходно, а да ће именовање нових, вјероватно, бити завршено сутра.

„Одлучили смо да разријешимо дужности све директоре шумских газдинстава, односно организационих дијелова у предузећу Шуме Републике Српске, а тај процес се завршава данас“, рекао је Пашалић новинарима.

Пашалић је навео да су већ јуче почеле консултације са новим директорима, а да су неки већ и постављени.

Он је поновио да се при избору нових директора водило рачуна о њиховој стручности, а не припадности некој политичкој партији.

„Данас, у току дана, то ће бити завршено. То је неопходно и ја ћу инсистирати да сваке године, након завршетка пословне године, мијењамо све оне директоре који су негативно пословали“, нагласио је Пашалић.

Према његовим ријечима, досадашњи директори појединих шумских газдинстава који су смијењени неће остати без посла већ ће бити у систему.

„Морамо да им се захвалимо и покушамо довести неке друге људе који ће бити одговорнији, јер је била ситуација да буде једна опуштена атмосфера уколико је неко шумско газдинство у минусу, а онај који је успјешан, мора да намири тај њихов губитак“, рекао је ресорни министар.

Он је навео да су с једне стране били руководиоци који су успјешни, а незадовољни, а с друге опуштени руководиоци који су неуспјешни, те да би био доведен у питање опстанак „Шума Српске“ да се на такав начин наставило радити.

Пашалић је нагласио да је велики број шумских газдинстава исказао негативан пословни резултат, те је истакао да је ово први корак.

„Надам се да ћемо и код других јавних предузећа покушати тако нешто да урадимо, јер морамо да уозбиљимо људе који управљају тим системима и да пошаљемо поруку да нећемо толерисати неуспјех“, истакао је Пашалић и додао да ће у наредном периоду бити анализиран рад Управе „Шума Републике Српске“.

Пашалић је јуче, послије посебне сједнице Владе, најавио да ће бити смијењени директори шумских газдинстава „Борја“ Теслић, „Добој“ Добој, „Врбања“ Котор Варош, „Зеленгора“ Калиновик, „Дрина“ Сребреница, „Милићи“ Милићи, „Мајевица“ Лопаре, те „Расадника“ Добој, Центра за газдовање кршом Требиње и Шумска кућа „Огњиште“ Јахорина.

/Срна/