ЗАВРШЕНО БАЛКАНСКО ПРВЕНСТВО У БИАТЛОНУ

302

Проглашењем побједника и додјелом медаља за четири категорије завршен је „Балкан куп“ у биатлону, који је одржан на Нордијском ски-центру „Дворишта“ на Јахорини уз учешће око 100 такмичара.

У мушкој сениорској категорији прво мјесто освојио је репрезентативац БиХ Стефан Лопатић, а друго и треће мјесто припало је Павлу Кориноском и Велку Лазаноском из Сјеверне Македоније.

Прво мјесто у категорији јуниора припало је Алекси Вуковићу из БиХ, друго Валентину Карабадјакову из Бугарске, док је треће освојио Урош Лаловић из БиХ.

У категорији младића /yоутх мен/ прво мјесто освојио је Цветан Данадјиев, друго Георги Дјоргов и треће Георги Наумов, сви из Бугарске.

У женској сениорској категорији прво мјесто освојила је репрезентативац БиХ Анастазија Војновић.

У категорији младе /yоутх/ жене прво мјесто припало је Вери Чолаковој /Цхолакова Вyара/ из Бугарске, друго Раји Адјамовој /Раyа Адјамова/ из Бугарске, те треће Еми Собал из Хрватске.

Из Смучарског клуба „Романија“ са Пала саопштено је да су се такмичари на одлично припремљеној стази борили за највиша одличја, а по изјавама учесника сви су презадовољни организацијом и домаћинским пријемом гостију.

„Своје утиске нису крили ни представници репрезентација који су исказали све похвале организатору и за локалитет Пале-Дворишта. На такмичењу у четири категорије учествовало је око 100 такмичара из земаља Балкана“, наводи се у саопштењу.

„Балкан куп“ одржан је уз подршку институција Републике Српске, као и ресорног министарства спорта, те добило најбоље оцјене од Техничког посматрача којег је делегирала Међународна биатлон унија /ИБУ/.

Због лоших временских услова други дан такмичења на „Балкан купу“ у биатлону је отказан.

/Срна/