ОТВОРЕН ТЕНИСКИ КОМПЛЕКС У БАЊАЛУЦИ

247

Тениски комплекс, намијењен за турнир „Српска опен“ који ће у данима који слиједе, осим Новака Ђоковића, угостити и остала велика имена из свијета бијелог спорта, свечано је синоћ отворен у Бањалуци.

Отварању су присуствовали предсједник Републике Српске Милорад Додик, представници руководства Народне скупштине Српске, бројни министри у Влади Српске, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Присутни су били и представници руководства Тениског савеза Српске и турнира, као и бројне званице и гости из јавног, спортског и друштвеног живота Републике Српске, БиХ и региона.

Након што гости и званице обиђу нови комплекс, предвиђен је пригодан ватромет.

За само неколико мјесеци, уз подршку републичких и градских институција, изграђен је комплекс који ће задовољити све критеријуме за одржавање турнира на високом нивоу.

У овај спортски догађај, који многи већ проглашавају једним од највећих у историји Републике Српске и Бањалуке, према ранијим изјавама људи из Тениског савеза Српске, уложено је више од 30 милиона КМ.

Учесницима турнира биће омогућени најбољи могући услови за тренинг, такмичење и одмор.

Само централни терен има капацитет од чак 6.000 мјеста, а реновирани су и постојећи терени у оквиру тениског комплекса у Парку „Младен Стојановић“.

Љубитељи тениса ће на „Српска опену“ од 16. до 23. априла, који би по неким процјенама требало да прати 20 милиона људи широм свијета, имати прилику да виде најбољег свјетског тенисера Новака Ђоковића, као и друге тениске звијезде.

Осим Ђоковића, у Бањалуци ће играти Андреј Рубљов, Станислас Вавринка, Борна Ћорић, Гаел Монфис, Ришар Гаске, Ласло Ђере, Филип Крајиновић, Ненад Зимоњић и други.

„Српска опен 2023“ је АТП турнир из серије 250, који се након двије узастопне године у Београду, ове године одржава у Бањалуци.

/Срна/