ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ СЛУЖИО СВЕТУ АРХИЈЕРЕЈСКУ ЛИТУРГИЈУ И ПРЕДВОДИО ЛИТИЈУ

342

Његова светост патријарх српски Порфирије служио је Свету архијерејску литургију у Добоју, поводом крсне славе града – Преображења Господњег, након чега је формирана литија, која се кретала до Градске управе.

Литија се кретала улицама Стефана Првовјенчаног, Краља Александра, Немањином, Кнеза Лазара и Хиландарском, након чега је предвиђен обред резања славског колача, те обраћање званица.

з многобројне вјернике, у литији су учествовали предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, премијер Радован Вишковић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Овом свечаном чину присуствовали су и потпредсједник Народне скупштине Милан Петковић, министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић, министар за неучнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Срђан Рајчевић, као и градоначеник Добоја Борис Јеринић.

Ту су и посланици Народне скупштине Републике Српске, представници Српске у заједничким институцијама БиХ, начелници и градоначелници локалних заједница у Републици Српској.

У подне је уприличено освећење и ломљење славског колача испред Градске управе.

Обиљежавање крсне славе града Добоја почело је Светом архијерејском литургијом коју је служио патријарх српски Порфирије, а којој су присуствовали и највиши званичници Републике Српске.

РТРС/