„РАНДОРИ“ – НАЈБОЉА МУШКА СЕНИОРСКА ЕКИПА ИЗ СРПСКЕ СА ПО ДВА ПРВАКА И ВИЦЕПРВАКА

235

Џудо клуб „Рандори“ из Источног Сарајева имао је шест представника на првенству БиХ за сениоре и полетарце, који је одржан у Мостару, а освојили су четири медаље.

Предсједник Џудо клуба „Рандори“ Стефан Мајдов изјавио је Срни да је Лав Дивљан у категорији до 66 килограма освојио прво мјесто, док су у категорији до 73 килограма „Рандори“ имали три представника гдје су потврдили доминацију.

Урош Мачар и Вук Дивљан су се без већих потешкоћа нашли у клупском финалу, а након изједначеног меча на разлику у казнама славио је Урош Мачар и понио титулу првака БиХ, док је Вук Дивљан понио титилу вицепрвака.

У категорији до 81 килограм Џудо клуб „Рандори“ представљали су Лазар Ждрале и Петар Шкрба, а Ждрале је након маратонског финалног меча са знатно искуснијим противником освојио сребрену медаљу и титулу вицешампиона БиХ, док је Шкрба изгубио у мечу за бронзану медаљу.

Мајдов је додао да је у укупном пласману, према званичним резултатима за сениоре, као и претходних година Џудо клуб „Рандори“ на другом мјесту, иза сарајевске „Босне“, која је и свеукупни побједник и у мушкој и у женској конкуренцији.

„Честитамо свима. Момци Рандорија су одушевили све присутне својим борбама, посебно знајући да смо наступили са четири јуниора и два сениора и без пар стандардних првотимаца“, нагласио је Мајдов.

Првенство је одржано јуче у Мостару, у организацији џудо савеза Херцег-Босне и џудо клуба „Борса“.

/Срна/