РАСПИСАН КОНКУРС ЗА УПИС СТУДЕНАТА, У ПРВОМ ЦИКЛУСУ ИМА 1.948 МЈЕСТА

433

Расписан је конкурс за упис студената у прву годину првог, другог и трећег циклуса студија у академској 2021/2022. години на Универзитету у Источном Сарајеву, а на првом циклусу има мјеста за 1.948 студената.

Пријављивање кандидата за упис у прву годину првог циклуса студија на свим организационим јединицама Универзитета у Источном Сарајеву почиње 21, а завршава се 25. јуна, док се пријем докумената врши сваки радни дан.

Полагање пријемног испита је 28. јуна у 9.00 часова, а на Медицинском и Богословском факултету, те Музичкој академији и Академији ликовних 28. и 29. јуна са почетком у 9.00 часова, објављено је на званичној страници Универзитета у Источном Сарајеву.

Термин полагања пријемног испита за студијски програм Медицина на енглеском језику на Универзитету у Источном Сарајеву биће накнадно објављен у зависности од епидемиолошке ситуације у земљи из које студенти долазе.

Резултати конкурса биће објављени 30. јуна до 14.00 часова. Упис примљених кандидата је од 5. до 9. јула.

Други уписни рок организоваће факултети/академије који у првом року не упишу планирани број студената.

Пријављивање кандидата за други уписни рок почиње 30. августа, а завршава се 3. септембра.

Полагање пријемног испита је 6. септембра са почетком у 9.00 часова, а на Музичкој академији и Академији ликовних умјетности 6. и 7. септембра у 9.00 часова.

Објављивање резултата конкурса је до 8. септембра до 14.00 часова, а упис примљених кандидата од 13. до 19. септембра.

Конкурс за упис студената на други и трећи циклус студија отворен је од 21. јуна до 22. октобра, до када ће кандидати моћи предати пријаве.

Полагање пријемног испита на другом циклусу студија обавиће се 25. октобра са почетком у 9.00 часова, док је објављивање резултата конкурса 26. октобра до 14.00 часова.

Упис примљених кандидата на другом и трећем циклусу студија почиње 27. октобра и завршава се 29. октобра.

Основни услов за упис на студијске програме прве године првог циклуса студија је завршено четворогодишње средњошколско образовање у Републици Српској и БиХ или еквивалентно образовање у иностранству.

Кандидати који конкуришу за упис полажу пријемни испит или испит за провјеру склоности и способности.

/Срна/