РУСКА КОМПАНИЈА ЗАИНТЕРЕСОВАНА ЗА ПОСЛОВАЊЕ НА ТРЖИШТУ БиХ

315

Представници руске компаније „Биокад“ истакли су на састанку са премијером Републике Српске Радованом Вишковић у Санкт Петербургу да је ово предузеће заинтересовано за пословање на тржишту БиХ и да код надлежних институција проводи све потребне процедуре за стицање дозволе за промет лијекова у БиХ, те указали на проблеме са којима се сусрећу у том поступку.

Вишковић је руководство компаније „Биокад“ позвао да истрају и предузму све правне радње и мјере, како би квалитетни лијекови ове компаније, а посебно лијек за лијечење најтежих малигних обољења плућа, био на располагању пацијентима у БиХ и помогао у лијечењу и заштити здравља грађана, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Влада Републике Српске опредијељена је да грађанима омогући квалитетну здравствену заштиту, квалитетне лијекове одговарајућег квалитета, ефикасности и безбиједности и повољне цијене доступних лијекова, наводи се у саопштењу.

Замјеник генералног директора и директор за корпоративно комуникације „Биокада“ Алексеј Торгов упознао је Вишковића са развојем и достигнућима компаније по питању улагања у производњу и истраживања.

Директор за бизнис и развој Денис Ковалев упознао је Вишковића са сертификацијом и пословањем компаније „Биокад“, те истакао да имају седам објеката за производњу, 60 препарата у промету и 10 препарата у развоју.

Компанија „Биокад“ оријентисана је на биотехнолошки правац, запошљава 2.700 запослених, посједује 40 лабораторија у Санкт Петербургу и једна трећина запослених усмјерена је на истраживањима и разраду.

/Срна/