ЈАХОРИНА: СЈАЈНИ РЕЗУЛТАТИ НОВЕ ЗИМСКЕ СЕЗОНЕ

603

Нова зимска сезона на Јахорини је кренула одлично и ова планина већ биљежи сјајне резултате и велико интересовање како рекреативних, тако и професионалних скијаша, саопштено је из Олимпијског центра „Јахорина“.

На Јахорини су од 11. до 16. децембра одржана четири ФИС купа, а у овом термину тренирала је позната олимпијска скијашица Емилија Ђуровић.

Јахорина је прва у региону успјешно организовала такмичења у дисциплини слалом за скијаше из цијелог свијета.

Олимпијска љепотица била је домаћин скијашима из репрезентација и из најудаљенијих земаља као што су Хонг Конг, Мароко, Индија, Јамајка, Гана, али и Грчка, Македонија, те Олимпијском тиму Србије као такмичарима из ски-клубова из Бугарске, Хрватске, Чешке, Шведске, Словеније, Мађарске, Турске, Кипра.

Запажене резултате остварили су и скијаши из БиХ, а посебно су се истакли Марко Шљивић и Емир Локмић, док је у женској категорији најзапаженије резултате остварила Есма Алић.

Технички организатор такмичења је Ски-клуб „Јахорина“, уз подршку Олимпијског центра Јахорина.

Сва четири ФИС купа од стране техничког делегата су оцијењена као изузетно успјешна и ова планина спремно дочекује такмичаре за нове трке заказане за јануар.

Већ 12. и 13. јануара очекују се два Јахорина ФИС купа, док ће се 15. и 16. јануара на јахоринским стазама одржати Отворено првенство смучарског клуба „Јахорина“.

/Срна/