БЕЗ СТРУЈЕ ДИО ПОТРОШАЧА У СОКОЦУ КОЈИ СЕ СНАБДИЈЕВАЈУ СА ДАЛЕКОВОДА КАЉИНА

465

На подручју општине Соколац током ове седмице долазиће до привремених прекида у испоруци електричне енергије потрошачима због реконструкције дијела далековода Каљина, саопштено је из електродистрибутивне Радне јединице Соколац.

Без струје су данас од 8.00 до 15.00 часова потошачи на подручју Буковика, Шахбеговића, Каљине, Боровца, Ријећа, Медојевића, Бањалучице, Цврчића, Бјелосавића, Гира,Поретка, Калаузовића, Бара, Врховина, Заграђа, Мељина, Крушеваца, Мангурића, Пихлица, Церибашићи, Драпнића и Ишерић Брда.

Према планираном распореду искључења, сутра ће прекид у испоруци на истим трафо-подручјима бити од 8.00 до 15.00 часова, а у сриједу, четврак и петак од 8.00 до 19.00 часова.

У случају лоших временских прилика радови се одлажу, напомињу из електродистрибутивне Радне јединице.

Управник електродистрибутивне Радне јединице Соколац Срђан Кнежевић рекао је Срни да ће реконструкција далековода „Каљина“ трајати до краја јуна, наводећи да је тај далековод већ низ година „велики проблем у систему „Електропривреде Републике Српске“.

Он је нагласио да је укупна дужина далековода Каљина више од 117 километара и да највећим дијелом пролази кроз предјеле обрасле високом шумом што приликом сваке временске непогоде доводи до прекида у напајању струјом.

Кнежевић је додао да је на овом дијелу далековода предвиђено и раскресивање растиња у сарадњи са соколачким Шумским газдинством „Романија“, са којим имају изузетну сарадњу.

Електродистрибутивна Радна јединица Соколац дјелује у оквиру „Електродистрибуције“ Пале.