ОТЕЖАН САОБРАЋАЈ ПРЕКО РОМАНИЈЕ, УГРОЖЕНО СНАБДИЈЕВАЊЕ СТРУЈОМ

322

Саобраћај се одвија отежано преко Романије на магистралном путу Сарајево-Соколац због снијега који непрестано пада више од 24 часа.

Због угаженог снијега на путу стварају се велике колоне возила, а теретним возилима и камионима забрањено је саобраћање, јавља дописник Срне.

Камионе и теретна возла који иду из правца Сарајева полиција зауставља у Хан Дервенти, док они који иду из правца Сокоца остају паркирани у Подроманији.

Због велике количине снијега, више насеља у свих шест општина Источног Сарајева прекинуто је снабдијевање електричном енергијом.

Електричне енергије тренутно нема у насељима Тилава и Крупац у општинама Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, а екипе су на терену од 5.00 часова и раде на отклањању кварова, речено је Срни из „Електродистрибуције“ – Теренске јединице Источно Сарајево.

Проблем који је био на преносној мрежи далековода 110, преко којег се напаја општина Пале, откоњен је јутрос, док су далеководи Булози и Подграб још у прекиду, речено је Срни из „Електродистрибуције“ Пале.

Из овог предузећа су рекли да становнци Подграба тренутно имају струју јер је снабдијевање, до отклањања квара, преспојено на мрежу Врхпрача-Јахорина.

/Срна/