ЈАКИ УДАРИ ВЈЕТРА У САРАЈЕВСКО-РОМАНИЈСКОЈ РЕГИЈИ

489

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу на јаке ударе вјетра на подручју Херцеговине и Сарајевско-романијске регије и истичу да је на свим дионицама неопходна опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

На путевима у БиХ обавезно је посједовање зимске опреме, без обзира на временске услове.

Зимска опрема обухвата пнеуматике за зимску употребу на свим точковима возила или пнеуматике за зимску употребу на погонским точковима и ланце за снијег, односно друге уређаје за повећање тракције спремне за постављање на најмање два погонска точка.

Под зимском опремом сматрају се и пнеуматици за љетну употребу на свим точковима са минималном дубином газећег слоја четири милиметра и ланцима за снијег.

На дионици магистралног пута Пале-Подграб измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова у тунелу „Стамболчић“.

Због деминерских радова на магистралном путу на локалитету мјеста Војковићи, у Улици 2. Сарајевске бригаде – Крупац /Улица Равногорска/, од 8.15 до 15.00 часова, повремене су обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

На дионици регионалног пута Бистрица – Пале један и на дијелу регионалног пута Бистрица – Подграб један измијењен је режим у одвијању саобраћаја због радова, као и на дионици регионалног пута Шипово – граница Републике Српске/ФБиХ /Ново Село/.