СОКОЛАЦ- Обиљежавање празника Светог Илије почиње у недјељу

423

Вечерњим богослужењем у Храму Светог пророка Илије на Сокоцу у недјељу, 1. августа, почеће обиљежавање крсне славе храма, као и Дана и крсне славе општине.

Вечерње богослужење почеће од 17.00 часова, најављено је из Црквене општине Соколац.

Свечана литија из порте цркве Светог пророка Илије поћи ће у 17.30 улицама Данила Ђокића и цара Лазара до зграде општине Соколац.

Народна библиотека Соколац, истим поводом организује пјесничко вече у недјељу од 20.00 часова код Духовног центра „Романијске Лазарице“ на Сокоцу, на којој ће своје стихове читати књижевници и пјесници Аћим Тодоровић, Војин Остојић и Милутин Савчић.

На дан празника, Светог пророка Илије, у понедјељак, 2. августа, у Цркви ће у 9.00 часова бити служена света литургија, а потом ће услиједити славски обред, наведено је у програмима обиљежавања Илиндана на Сокоцу, дана и крсне славе општине и цркве посвећене овом светитељу.

Свети Илија је био пророк огромне вјере и строгог живота, који је чинио чуда за живота. На Тавору, приликом преображења Господњег, јавио се са Мојсијем апостолима и у огњеним кочијама је узнесен на небо.

/Срна/