СОКОЛАЦ- Тодоров уручио донацију Џудо клубу „Олимпик“ и обећао даљу подршку општини

90

Амбасадор Србије у БиХ Иван Тодоров посјетио је данас општину Соколац и разговарао са начелником Милованом Бјелицом о реализацији закључака са Свесрпског сабора, те уручио донацију, 100 метара квадратних струњача и 30 џудоги кимона соколачком Џудо клубу „Олимпик“.

Тодоров је позвао младе џудисте „Олимпика“ да буду гости традиционалног турнира, чији је организатор Џудо клуб „Црвена звезда“ у Београду, како би се наставила сарадња дјеце, што се уклапа у закључке Свесрпског сабора.

Тодоров је рекао и да је приликом раније посјете општини Соколац са начелником разговарао пројектима које је ова локална заједница реализовала са Републиком Србијом и онима који ће бити реализовани.

Бјелица је истакао да се донација соколачком Џудо клубу и позив за учешће на џудо турниру у Београду уклапају у историјски документ донесен почетком јуна на Свесрпском сабору у Београду.

„Нама нема сигурности ни подршке ако немамо стабилну и јаку Србију уз себе, која је гарант потписаног мировног споразума у Дејтону“, поручио је Бјелица.

Бјелица је истакао да је амбасадор Тодоров увијек био уз Романију, Соколац и Републику Српску, посебно у поратном периоду у вријеме обнављања рада соколачког џудо клуба, када је стизала значајна подршка и од Џудо савеза Србије.

Тренер Џудо клуба „Олимпик“ Лука Чолић подсјетио је да је овај клуб почео рад у веома тешким условима, али је успио да се избори за статус једног од најбољих клубова у регији захваљујући напорном раду са младима.

Чолић је у име клуба изразио захвалност амбасадору Тодорову и Амбасади Републике Србије за донацију која је данас уручена соколачким џудистима.

На састанку амбасадора Тодорва и општинског руководства присуствовали су и представници Бициклистичког савеза Републике Српске.

Договорена је изградња објекта на Сокоцу који ће бити регионални центар цикло туризма.

/Срна, фото: општина Соколац/