СОКОЛAЦ- За каратисте „Гласинца“ и „Омладинца“ 26 медаља на „Славија опену“

219

На Међународном карате турниру „Славија опен“ у Источном Новом Сарајеву соколачки клубови „Гласинац“ и „Омладинац“ освојили су укупно 26 медаља, у конкуренцији око 540 учесника из БиХ, Хрватске, Србије и Црне Горе.

Тренер Карате клуба „Гласинац“ Миодраг Боровчанин рекао је Срни да су златне медаље припале Тамари Бојовић у категорији кате дјевојчице до седам година, Валентини Бојовић – кате дјевојчице узраста 10 година, Лазару Мирковићу у борбама за дјечаке до 45 килограма, Стефану Јањушу у борбама за дјечаке до 47 килограма и Марији Ећимовић у борбама за дјевојчице до 37 килограма.

Сребрне медаље освојили су Милица Јовановић у борбама десетогодишње дјевојчице до 40 килограма и Магдалена Марковић у борбама за дјевојчице до 32 килограма.

Бронзане медаље понијели су у својим категоријама дјечаци Ђорђе Копривица, Душан Остојић и Павле Петрушић, кадети Ђорђе Петрушић, Стефан Пилиндавић, Душан Ковачевић и дјевојчица Емили Војиновић.

Тренер Карате клуба „Омладинац“ Огњен Шаровић рекао је да су златне медаље за овај клуб освојили Ана Милинковић у катама и Андреј Јововић у борбама, а сребрне у борбама Данило Пејић и Александра Јакшић.

Бронзане медаље у борбама припале су Марку Малбашићу, Николи Мијатовићу, Павлу Пајићу, Данилу Зечевићу, Новаку Цвијетићу и Милијани Јовановић, те Јакову Орашанину у катама.

Други међународни карате турнир „Славија опен“ одржан је јуче у Источном Новом Сарајеву у организацији Карате клуба „Славија“, уз учешће око 540 такмичара у свим узрасним категоријама из 49 клубова из БиХ, Хрватске, Србије и Црне Горе.

/Срна/