СОКОЛАЦ- Александри Јакшић друга награда за „Крик мајке Јасеновца“

374

Александра Јакшић, средњошколка са Сокоца, са својим ликовним радом „Крик мајке Јасеновца“ освојила је друго мјесто на конкурсу о теми „Сјећање на невино страдале жртве у концентрацином логору Јасеновац – Доња Градина“.

„Као неко ко је и сам потомак породице која је много страдала у Другом свјетском рату и Јасеновцу имала сам част и велико задовољство да учествујем у оваквом конкурсу и дам свој допринос на њихово вјечно памћење“, рекла је Јакшићева новинарима.

Ова ученица соколачког Средњошколског центра „Василије Острошки“ каже да је њен рад добио другу награду међу 537 ликовних радова ученика из 33 средње школе из Републике Српске и да је поносна што је представљала Соколац и Сарајевско-романијску регију.

Јакшићева је навела да од малена црта и слика и да су јој највећа подршка родитељи, породица и професори ликовног, који је подстичу, а она се, каже, труди да пружи најбоље.

„Сваки од мојих радова захтјева десетине сати и прилагођавање школским и другим обавезама“, истакла је ова средњошколка.

Јавна установа Спомен-подручје Доња Градина заједно са Републичким педагошким заводом расписала је конкурс за најбоље литерарне и ликовне радове ученика основних и средњих школа о теми „Сјећање на невино страдале жртве у концентрационом логору Јасеновац – Доња Градина“ почетком године.

Изложба ученичких радова, како је тада најављено, биће отворена 1. маја у изложбеној сали Јавне установе у оквиру обиљежавања Дана сјећања на жртве усташког злочина геноцида у логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини.

/Срна/