СОКОЛАЦ- Арлов сутра на Сокоцу са породицама које ће угостити дјецу са Космета

299

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов састаће се сутра са начелником соколачке општине Милованом Бјелицом, руководством Основне школе „Соколац“ и породицама које ће 25. јуна примити 46 дјеце из села Партеш и Пасјане.

Састанак ће бити одржан у Основној школи „Соколац“ са почетком у 12.00 часова, најављено је из бањалучког Одбора за помоћ Србима Косову и Метохији.

Арлов је раније рекао Срни да општина Соколац први пут учествује у пројекту „Спојимо дјецу Косва и Метохије и Републике Српске“, овог пута десетом јубиларном, од 25. јуна до 2. јула.

„У оквиру овог пројекта доћи ће око 600 дјеце, наставника, дјеце и младих са потешкоћама у развоју у пратњи родитеља из Удружења родитеља „Подржи ме“ са Косова и Метохије, као и један аутобус српске дјеце из Глине са Баније“, каже Арлов.

Он је навео да желе да упознају породице са Сокоца које ће примити дјецу са Космета и да им захвале на учешћу у пројекту, као и руководству школе и општине.

Бјелица је рекао Срни да је све спремно за драге госте, да ће родитељи соколачких основаца примити 46 дјеце, а да ће локална управа обезбиједити смјештај за наставнике и пратеће особље у једном до угоститељских објеката са смјештајним капацитетима у граду.

Директор Основне школе „Соколац“ Ђорђе Рајић изразио је задовољство што су се родитељи радо одазвали позиву и што ће Арлов сутра разговарати са њима о пројекту „Спојимо дјецу Косва и Метохије и Републике Српске“.

Ове године дјеца са подручја цијелог Космета биће смјештена седам дана у 450 породица својих вршњака широм Републике Српске, и то из Приједора, Бањалуке, Градишке, Прњавора, Челинца, Брода, Шамца, Пелагићева, Добоја, Бијељине, Сокоца, Источног Новог Сарајева и Требиња.

/СРНА/