СОКОЛАЦ- Атлетичарима „Гласинца“ седам медаља на првенству БиХ

230

Двоје атлетичара соколачког Атлетског клуба /АК/ „Гласинац“ освојили су на првенству БиХ, одржаном у Зеници и Сарајеву, седам медаља – четири златне и три сребрне, рекао је Срни тренер овог клуба Неђо Ђуровић.

Сокочанка Сара Лучић освојила је данас у Зеници златну медаљу у скоку у даљ резултатом 4,94 метра и сребрну у троскоку резултатом 10,87 метара у категорији сениорки.

Лучићева је јуче, првог дана такмичења на првенству БиХ за сениоре, јуниоре и млађе јуниоре у дворани у Сарајеву освојила златну медаљу у дисциплини 60 препоне резултатом 9,97 секунди и сребрну скоком увис 1,76 метара.

Лука Кезуновић данас је у Зеници освојио златну медаљу у троскоку резултатом 12,56 метара, што је, према ријечима тренера Ђуровића, веома добар резултат с обзиром да је први пут наступао у овој дисциплини.

Кезуновић је јуче у дворани у Сарајеву у категорији млађи јуниори освојио је златну медаљу у скоку увис резултатом 1,72 метра и сребрну у дисциплини 60 метара препоне, са резултатом 9,04 секунде.

Наредног викенда на првенству БиХ за цицибане, млађе и старије пионире у Сарајеву и Зеници наступаће десетак младих атлетичара са Сокоца од којих се, такође, очекују медаље.

/Срна/