СОКОЛАЦ- Аудиција за „Ритам Европе“ 15. фебруара

547

Музичко такмичење „Ритам Европе“ је намијењено такмичарима узраста од 14 до 21 године, дјеци и омладини Републике Српске, која имају талента за пјевење, свирање и плес. Аудиција за ово такмичење биће одржана у малој сали спортске дворане у Сокоцу 15. 02. 2021. године у 12 часова.

За аудицију „Ритам Европе“ дјеца и омладина се пријављују слањем поруке на инстаграм налогу @ритамевропе. Порука треба да садржи њихово име и презиме, годину рођења, град из којег долазе, као и то да ли се пријављују за пјевање или плес. Уколико се пријављују као плесна група, могу се пријавити са једног налога тако што ће у поруци написати све ове податке за сваког од члана групе. Плесачи са собом на флешу (УСБ) треба да понесу музику уз коју ће играти и плесати.

Ово такмичење осмишљено је као Евровизија за младе, градови и општине Републике Српске представљаће на овој манифестацији неку од земаља Европе, а такмичари ће пјевати на различитим европским језицима. Програм “Ритам Европе” биће емитован уживо на РТРС. Побједник такмичења ће бити одабран комбинацијом гласова стручног жирија, жирија градова И опстина учесника телевизијског програма “Ритам Европе ” и гледалаца који гласају путем СМС-а.

На такмичењу „Ритам Европе“ учествују телевизијски тимови из 20 градова и општина Републике Српске, а за њих је обзбијеђена бесплатна обука у виду сценског, телевизијског и пјевачког представљања земље. Обука обухвата и студијску припрему вокалног извођења, припрему кореографија за телевизијски спот, учење страног језика и језика амбасаде земље коју представљају кроз пјесму коју ће изводити, снимање телевизијског тизера за телевизијски програм и гласање, фотографисање за телевизијски пренос који ће бити на РТРС и снимање спота за пренос.

Позивамо све младе од 14 до 21 године, који имају неки од ових таленат, а становници су општине Соколац да се пријаве на аудицију.

/општина Соколац/