СОКОЛАЦ- Бацачи „Гласинца“ освојили 11 медаља

437

Чланови Атлетског клуба „Гласинац“ са Сокоца освојили су јуче седам златних и четири сребрне на Зимском КУП-у БиХ у бацањима, који је одржан у Сарајеву, рекла је Срни тренер за млађе категорије Срна Рајак.

Тамара Тошић освојила је златну медаљу у бацању кугле, резултатом 8,58 метара, а њена клупска колегиница Теодора Гладанац златну медаљу бацивши копље 30,85 метара, обје у категорији дјевојчице /старије пионирке/.

Анђели Ковачевић из „Гласинца“ припала је златна медаља у бацању копља са резултатом 36,75 метара у категорији сениорки.

Лука Кезуновић освојио је двије златне медаље у бацању кугле резултатом 10,90 метара и копља 39,04 метра у категорији дјечаци /старији пионири/, а његов клупски колега Марко Мемедовић сребрну у бацању копља са резултатом 37,17 метара у истој категорији.

Млађем јуниору „Гласинца“ Гордану Боровчанину припало је прво мјесто у бацању купља, резултатом 37,44 метара.

У категорији сениора Марко Лубарда је понио двије сребрне медаље, у бацању кугле резултатом 14,58 метара и у бацању диска резултатом 34,17 метара.

Александар Лучић освојио је златну медаљу бацивши копље 60 метара, а његов клупски колега Марко Маловић сребрну медаљу у бацању кладива – 32,67 метара.

/Срна/