СОКОЛАЦ- Богатим културним програмом основци славе школску славу

232

Ученици Основне школе „Соколац“ уприличили су богат програм у оквиру прославе школске славе Светог Саве, а уручене су и награде најталентованијим за литерарне и ликовне радове на тему светосавља.

Прва награда за литерарно и прозно стваралаштво на синоћњој свечаности у Парохијском дому припала је Јани Цвијетић, друга Маријани Вукотић и трећа Кристини Мићић.

За најбољи ликовни рад прва награда је уручена Вањи Симић, друга Бојани Дебелногић и трећа Катарини Кезуновић.

Директор Основоне школе „Соколац“ Ђорђе Рајић рекао је да ова свечаност има посебан карактер јер се слави Свети Сава који је једна од највећих личности српске историје.

Он је нагласио да се Срби поносе својом културом и националним идентитетом, без којих ниједан народ, ма колико био богат, моћан и модеран, не може опстати, те додао да Срби, са својим манама и без њих, опстају вјековима и знају ко су.

„Опстајемо зато што пратимо и живимо идеју и дјело започето прије 800 година, чији је творац највећи међу нама. Он живи и данас и ту је у идеји, мисли, духовности и у нама“, навео је Рајић.

Према његовим ријечима, вјечна линија Светог Саве Србе вијековима издваја као најбогатију културу на овим просторима, коју су пратили највећи Срби до данашањих дана, па и остали народи.

Наставник српског језика и књижевности у Основној школи „Соколац“ Богданка Тошић рекла је новинарима да су ове године ученици од шестих до деветих разреда припремили богат програм у коме су рецитовали, пјевали, глумили и тако одушевили своје суграђане и наставнике.

/Срна/