СОКОЛАЦ- Боксери из Србије први пут на припремама на Романији

308

Боксерска репрезентација Србије почела је на Сокоцу припреме у оквиру којих ће у наредних десет дана боксери из Србије тренирати на тартан стази стадиона „Бара“, у Спортској дворани и на Трим стази „Талине“, рекао је Срни селектор ове репрезентације Милан Пиперски.

„Наших десет и два боксера из соколачког клуба тренираће овде у наредних десет дана и максимално ћемо искористити време и све природне прелепе услове које пружа Романија и њена надморска висина у рану јесен“, истакао је Пиперски.

Он је нагласио да су боксери из Србије први пут на припремама на Романији, гдје имају све услове потребне за врхунског спортисту и за добру припрему, тако да се нада да ће и ове њихове бити успјешне, те захвалио пријатељима који су их позвали да дођу у ово мјесто и пружају им максималну подршку.

Пиперски је нагласио да крајем октобра репрезентацију Србије очекује велики турнир међународног карактера у Словенији, за који се, како каже, може рећи да је мини свјетско првенство, те да боксери морају бити максимално спремни и мотивисани.

На Сокоцу је са успјешним боксерима и перспективним шампионима Србије први тренер боксерске селекције Србије Кубанац Хорхе Луис Фромета Матош, чувени кубански тренер који већ годинама живи у Србији, који за услове припрема на Сокоцу и за смјештај у хотелу „Златни бор“ има само ријечи хвале.

Тренер соколачког боксерског клуба „Гласинац“ Предраг Бартула изразио је задовољство што је овај клуб домаћин и организатор припрема боксерске репрезентације Србије, захваљујући предсједнику Боксерског савеза Србије, Ненаду Боровчанину Романијцу који живи и ради у Србији.

„Наш клуб је заслужио својим одосном на терену, радом и постигнутим резултатима да заједно са успјешним боксерима Србије тренирају и соколачки млади боксери Лука Вељовић и Рајко Томовић“, рекао је Срни тренер „Гласинца“.

Он је нагласио да је боравак боксера из Србије, којима ће бити на услузи сви расположиви спортски терени, Спортска дворана, хотел „Златни бор“ и трим стаза „Талине“, најбоља промоција овог краја у области спортског туризма и њајбољи начин да шира спортска јавност чује каквим све условима за боравак и тренинге располаже подручје општине Соколац.

/Срна/