СОКОЛАЦ- Бјелица и Рамић договорили реализацију неколико инфраструктурних пројеката

550

Начелник општине Соколац Милован Бјелица разговарао је данас на Сокоцу са Федералним министром расељених особа и избјеглица Едином Рамићем о реализацији неколико инфраструктурних пројекта, од којих је приоритет асфалтирање дионице Ишерић брдо-Мангурићи, на регионалном путу Соколац-Кнежина-Олово.

Бјелица је рекао да је Рамић пријатељ општине Соколац, уз чију помоћ је до сада реализовано више пројеката који су донијели бољитак овој општини.

Он је нагласио да је сарадња са овим федералним министарством већ девет година веома добра и ја кроз њу реализона реконструкција локалних путева према соколачким селима Паржевићи, Гире и Ишерић брдо.

„Договорено је да се уради предрачун радова за реконструкцију дионице регионалног пута од Олова до Сокоца за шта смо добили дио средстава од 42.000 КМ од Министарства за људска права и избјеглице у Савјету министара“, истакао је Бјелица.

Према његовим ријечима, радови ће почети од Ишерић брда, рубног села према општини Олово, ка соколачком селу Мангурићи, а тендер ће бити расписан идуће седмице.

Бјелица је истакао да ће дио средстава за овај пројекат обезбиједити општина Соколац, Министарство за људска права и избјеглице у Савјету министара, а дио се очекује од федералног Министарства за расељене особе и избјеглице, а обећана је и подршка од неколико сусједних општина из Федерације БиХ.

Он је нагласио да је са Ремићем разговарао и о планираном завршетку дионице локалног пута према селу Кути и настојањима да се изнађу средства за асфалтирање дионица пута према селима Прељубовићи и Кошутица.

Рамић је посјетио и повратнике у селу Кнежина, гдје је завршена прва фаза објекта за потребе исламске заједнице, на коме ће се друга фаза радити ове године.

Он је додао да је објекат изграђен у близини Џамије Селимије, а користиће се за потребе меџлиса и друге садржаје битне за исламску заједницу на овом подручју.

„Имали смо врло успјешну сарадњу са начелником Бјелицом у рализацији неколико пројекта рађених на задовољство повратника и данас смо разговарали о наставку те сарадње и реализацији пројеката који су у интересу свих грађана на подручју Сокоца“, навео је Рамић.

/Срна/