СОКОЛАЦ- Бјелица организовао пријем за најуспјешније ученике

490

Начелник општине Соколац Милован Бјелица организовао је данас пријем за 13 најуспјешнијих ученика Основне школе „Соколац“ и Средњошколског центра „Василије Острошки“, истичући да је поносан што је данас у прилици да сједи са њима и да их поздрави.

Бјелица је рекао да међу њима има много оних који су мимо успјеха у школи успјешни и у ваннаставним активностима, посебно у спорту, који су „навикли“ своје родитеље и суграђане на награде и признања.

„Моја жеља је да се сви ви који одете на различите универзитете на даље школовање вратите у наш Соколац са дипломама и титулама, те да својим радом унаприједите и побољшате свој, али и животе својих породица и пријатеља“, изјавио је Бјелица честитајући им успјех.

Директор Средњошколског центра „Василије Острошки“ Мирослав Максимовић подсјетио је да свршени основци на Сокоцу могу уписати Гимназију општег смјера и гиманзију информатичког смјера, економску-техничку или шумарску-техничку школу.

Директор Основне школе Соколац Ђорђе Рајић навео је да је девете разреде у овој школској години завршило 98 ученика, од којих је 31 одличан, међу којима је 12 „вуковаца“.

„Да бисте били конкурентни и након формалног образовања, да би напредовали и развијали све потенцијале које имате, морате да схватите да је цијели живот рад на константном усавршавању, не само у професионалним компетенцијама које бирате, него и у животним и развијању својих способности“, поручио је Рајић.

Ученик генерације у Средњошколском центру „Василије Острошки“ Анамарија Каностревац рекла је новинарима да је поносна што је ђак генерације школе која има вишедеценијску традицију, свјесна да је то највећа награда коју може да добије као ученик.

Она планира да своје образовање настави на Медицинском факултету у Фочи јер осјећа, како каже, неку дужност према општини, граду и држави да ту остане и да се усавршава како би у будућности допринијела развоју ове заједнице.

Ученик генерације Основне школе Соколац Милица Бајагић годинама се трудила и постигла свој циљ да буде ђак генерације и опредијелила се за упис у соколачку гимназију рачунарско-информатичког смјера, што је први путоказ у њено даље образовање и усавршавање.

Најуспјешнијим ученицима, уз новчане награде, уручена је и поклон књига соколачког новинарка и пјесника Бојане Марковић „Ишчашено перо“, која је недавна изашла из штампе.

/Срна/