СОКОЛАЦ- Више стотина посјетилаца и 49 екипа на ‘Сачијади’

443

Гастро-манифестација „Сачијада“ окупила је на соколачком излетишту Брезјак више стотина посјетилаца и 49 екипа које су се надметале у спремању специјалитета под сачем, а епитет најбоље припао је домаћем тиму „Деветак“.

Друго мјесто припало је „Дебелим гурманима“, а треће „Гастро-умјетницима“, такође екипама са Сокоца, док су за најбољу гостујућу екипу проглашени „Неимари“ из Новог Горажда, а за највеселију „Браћале“ из Рогатице, саопштио је жири.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица уручио је првонаграђеној екипи новчану награду од 500 КМ, другонаграђеној велики сач, а трећој мали сач.

Предсједник Омладинске организације Соколац Ања Крсмановић рекла је да је укупан наградни фонд износио 2.000 КМ, те да је, осим три основне, уручено још 14 награда, међу којима и за креативност и такмичарски дух.

Крсмановићева је навела да је у организацији „сачијаде“ учествовало 50 младих из Омладинске организације, који су својим волонтерским радом учинили све да ова манифестација, која је окупила екипе из Новог Горажда, Рогатице, Источног Новог Сарајева, Бијељине, са Пала, Хан Пијеска и Сокоца, буде завршена на најбољи начин.

Добринка Маринковић из екипе „Радио-телевизија Источно Сарајево“, рекла је Срни да манифестације овог типа представљају прилику да се људи окупе, посебно након епидемије.

Никола Цвијетић био је на челу екипе „Ханпјесачке бургије“, која је окупила десеторо младих, који су помагали свом специјалисти за сач ЛЈубомиру Пушоњи да се представе у најбољем свјетлу на „Сачијади“.

Екипа „Ватрогаци Источно Сарајево“ имала је, како су рекли Срни, двије улоге на „Сачијади“ – да у припремању телетне под сачем буду међу најбољима и да се нађу на излетишу на лицу мјеста, „злу не требало“, због изузетно високе температуре ваздуха.

У њиховој близини је била и тридесточлана екипа „Полицијска станице Соколац“, која је такође имала тајну у спремању сача, али су, према ријечима помоћника командира ове станице Давора Бјелице, обећали да ће је открити само уколико буду побједници.

/Срна/