СОКОЛАЦ- Вишковићу уручена Повеља општине

450

Предсједнику Владе Републике Српске Радовану Вишковић данас је уручена Повеља општине Соколац – највеће признање које се додјељује поводом Дана и крсне славе општине – Илиндана.

Вишковић је поручио да ће Соколац и људи који живе на овим просторима, док је он премијер имати пуну подршку Владе Републике Српске и да ће заједно завршити започете и реализовати нове развојне пројекте.

Он је истакао да је сарадња Владе Републике Српске и општине Соколац до сада била коректна.

„И наш данашњи сусрет на Илиндан показује наше јединство у Републици Српској. Почаствован сам данас, не само као предсједник Владе Српске, него и као човјек. Хвала Романијо, хвала Републико Српска!“, нагласио је премијер Српске, које је признање уручио начелник општине Милован Бјелица.

Руководство општине Соколац је, као знак захвалности премијеру Српске за свеукупан допринос развоју ове локалне заједници, поклонило и умјетничку слику са мотивом Романије и икону Светог Јована Крститеља, с обзиром на то да је Јовањдан Вишковићева крсна слава.

Вишковић је присутнима на свечаности у Парохијском дому на Сокоцу захвалио за признање које му је уручено.

„Почаствован сам данас не сам као предсједник Владе Српске, него и као човјек. Свима вама желим данас да у вријеме епидемије вируса короне пожелим здравље и породичну рећу“, рекао је Вишковић.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица посебно је захвалио Вишковићу и Влади Републике Српске за подршку развоју локалне заједнице на чијем је челу дужи низ година.

„Година иза нас била је изазовна и особена, тако да смо сви заједно морали да се боримо да очувамо наше животе. Великим напором успјели смо да на најмању могућу мјеру смањимо негативан утицај епидемије вируса корона на привреду и цјелокупни развој наше општине“, рекао је Бјелица.

Он је нагласио да су српском народу у Републици Српској сада најважнији јединство и чврста опредијељеност за очување и развој Српске.

Бјелица је истакао да Република Српска никада неће пристати на наметање рјешења са стране, на притиске и уцјене, на било коју врсту међународног протектората.

Телеграме честитки за данашњи празник руководству и становницима Сокоца упутили су српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Скупштине Јагодине Драган Марковић Палме и други пријатељи Сокоца.

Златна плакета Општине Соколац уручена је породици генерал-пуковника Слободана Кезуновића, као постхумно признање.

Златну плакету добили су и власник Графичке радње „Штампарија“ Соколац Миле Шука, ветеринар Мирко Станишић, а сребрне плакете управник „Електродистрибуције“ Соколац Срђан Кнежевић, привредник Данко Вучак и пољопривредник Млађо Живковић.

Награде су додијељене и великом броју заслужних појединаца из свих сфера друштвеног живота ове локалне заједнице, као и јавним предузећима, институцијама и медијима, који су се нарочито истакли у борби против вируса корона.

/Срна/