СОКОЛАЦ- Вртић прославио крсну славу

653

Соколачки вртић је ломљењем славског колача и пригодним програмом посвећеном Светом Николају прославио крсну славу Никољдан.

Директор ове установе Биљана Косорић рекла је Срни да су дјеца најстарије вртићке групе заједно са свештеником Црквене општине Соколац и њиховим гостом – начелником општине Милованом Бјелицом, обавила чин ломљења славског колача.

„Малишани су припремили приредбу, коју родитељи, с обзиром на то да не могу ући у вртић, могу погледати на нашој Фејсбук страници“, навела је Косорићева и додала да ових дана малишани уз помоћ васпитачица украшавају никољданске чизмице, у којима ће на дан празника добити симболичне поклоне.

Она је нагласила да је обиљежавање крсне славе вртића протекло уз примјену свих прописаних мјера заштите од ширења висруса корона.

Косорићева је нагласила да ће општина Соколац и ове године обезбиједити новогодишње пакетиће, који ће у вртићу бити подијељени малишанима 29. децембра, уз све мјере заштите Републичког и Општинског штаба за ванредне ситуације.

Малишани три вртићке групе сутра ће на отвореном дочекати никољданску поворку, која ће кренути кроз Соколац из порте Цркве Светог пророка Илије и том приликом добити слаткише уприличене за Дан дјечије радости.

/Срна/