СОКОЛАЦ- Данас вакцинисана 194 лица

435

На Сокоцу су данас вакцинисана 194 лица, од којих 170 првом компонентом „спутњика ве“ и 24 првом дозом вакцине „фајзер“, рекла је Срни директор локалног Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“ Адријана Станар.

Она је навела да је до сада на подручју општине Соколац против вируса корона вакцинисано укупо 1.316 лица.

Према њеним ријечима, Дому здравља је најављено да ће наредне седмице у овој локалној заједници бити ревакцинисано 450 особа које су примиле „синофарм“ вакцину.

Она је истакла да су особе старије од 65 година које су се пријавиле у Дом здравља углавном вакцинисане и да даље континуирано тече имунизација по њиховој пријави и пристизању нових количина вакцина.

„Вакцинисани су и радници у Пошти, основној и средњој школи и у полицији, који су изразили жељу да то учине. Постепено почињемо да вакцинишемо и лица млађа од 65 година, када је ријеч о пацијентима са хроничним обољењима, а уз сагласност њиховог љекара, као и особе које су изразиле жељу да буду заштићене од вируса корона“, истакла је Станарева.

Пензионер Марко Јовановић /73/ из Кнежине дошао је тек данас да се вакцинише јер му је било потребно око три мјесеца да се опорави од посљедица вируса корона.

„Треба се вакцинисати јер се показало да су и досадашње вакцине против више заразних болести спасиле човјечанство и сматрам да и ова има позитивно дјеловање“, поручио је Јовановић.

Седамдесетседмогодишња Винка Ђуровић одлучила је да се заштити вакцином иако до сада није имала потребе да се због вируса корона јавља љекару, па препоручује и осталим суграђанима да се пријаве за имунизацију.

Вакцинација је обављена у соколачкој Спортској дворани због великог броја пријављених грађана.

/Срна/