СОКОЛАЦ- Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ испоручена два санитетска возила

471

Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ на Сокоцу данас су испоручена два санитетска возила „Тојота“, донација Владе Јапана, што ће бити од велике помоћи овом дому који је Болнице „Србија“ удаљен око 50 километара, рекла је директор Дома здравља Адријана Станар.

„Изузетно сам радосна и поносна што смо успјели, након скоро седам година аплицирања на разне пројекте, али је прије двије године наш пројекат прошао код јапанске амбасаде у БиХ и коначно смо добили возила“, нагласила је Станарева.

Она је рекла новинарима да је било потребно припремити доста пројектне документације.

Станарева је нагласила да ће званична примопредаја бити обављена када амбасадор Јапана у БиХ дође у посјету општину Соколац и уручи наљепнице са којима ће возила кренути у употребу.

Она је изразила захвалност амбасадору Јапана у БиХ Иту Макоту, Влади и народу Јапана, који су уложили доста донаторских средстава здравству у овој локалној заједници и у ранијем периоду.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је да ова локална заједница већ неколико деценија има добру сарадњу са јапанском амбасадом у БиХ и Владом, те је прије двије године почела да припрема и за реализацију пројекта донације два санитетска возила.

„Општина је преузела на себе обавезу да обезбиједи дио средстава за набавку ових возила, када је у питању ПДВ и остале обавезе, зашто ће издвојити скоро 50.000 КМ“, навео је Бјелица.

Он је нагласио да су санитетска возилапотпуно опремљена за прву медицинску помоћ, чиме ће бити олакшан превоз пацијената од Дома здравља до прве болнице.

Директор сарајевске Фирме „Буњо“, која је оваштени затупник „Тојоте“ за регију Сарајево и БиХ, Енес Буњо рекао је да је имао част да испоручи санитетска возила, према раније потписаном уговору.

Према грант уговору потисаном у фебруару за набавку два сантетска возила Дому здравља на Сокоцу, Амбасада Јапана је одобрила 143.700 КМ.

/Срна/