СОКОЛАЦ- Евидентирано 80 будућих првачића

498

У Основној школи „Соколац“ до сада је евидентирано 80 будућих првачића који ће бити уписани у априлу и мају према распореду прилагођеном епидемиолошкој ситуацији о чему ће родитељи бити благовремно информисани, рекла је Срни педагог-психолог у овој образовној установи Момирка Боровчанин.

Она је изразила наду да ће до другог уписног рока у другој половини августа бити уписано још дјеце у прве разреде, те додала да је рано рећи у колико одјељења ће бити распоређени.

Боровчанин је нагласила да је евидентирање завршено прошле седмице и да сматра да има још дјеце која ће се пријавити за упис у првом и другом уписном року.

Она је подсјетила да се у први разред основне школе за наредну школску годину 2012/2022. уписују дјеца која до краја августа ове навршавају шест година.

Боровчанин је додала да на захтјев родитеља у први разред могу бити уписна дјеца која до краја 2021. године навршавају шест година уколико стручна комисија процијени да је спремно за то.

Према њеним ријечима, у први разред се могу уписати и дјеца старија од шест година која због болести или других разлога нису била уписана до сада у основну школу.

Евидентирање дјеце је, како каже, вршено искључиво путем телефона, због неповољне епидемилошке ситуације.

„Имамо традиционално добру сарадњу са соколачким Домом здравља, као и са родитељима, тако да смо увјерени да ћемо на вријеме обезбиједити љекарска увјерења, изводе из матичне књиге рођених и увјерења о пребивалишту, што је неопходно за упис првачића“, додала је Боровчанин.

Она је рекла да је у школи уведена новина, а ријеч је о књизи за праћење развоја и учења дјетета.

Основну школу „Соколац“ у овој школској години похађа више од 850 ученика.

/Срна/