СОКОЛАЦ- За припремни програм пријављено 57 малишана

384

Соколачком вртићу на јавни позив се пријавило 57 дјеце за програм пред полазак у школу, рекла је Срни вршилац дужности директора вртића Споменка Маловић.

Маловићева је рекла да ће малишани, највјероватније, бити распоређени у двије групе и да ће се припремна настава одвијати у двије смјене о чему ће се коначно одлучити у сарадњи са Министарством просвјете и културе Републике Српске.

Ресорно министарство и ове године намјерава да подржи програм за дјецу у години пред полазак у школу, у складу са епидемиолошким мјерама и препорукама Института за јавно здравље Српске.

„Циљ програма је социјализација дјеце и развој њихове емоционалне зрелости, да се навикну на игру у групи вршњака и да лакше прихвате одвајање од родитеља при поласку у школу“, рекла је Маловићева.

Маловићева је рекла да ће, поводом обиљежавања славе Светог Николе, у овој установи бити организоване креативне радионице у којима ће малишани и васпитачице украшавати никољданске чизмице, а круна свих свечарских активности одржаће се у Парохијском дому Цркве Светог пророка Илије на Сокоцу 22. децембра.

У соколачкој Установи за предшколско васпитање /вртићу/ борави више од 180 дјеце у осам узрасних група.

/Срна/