СОКОЛАЦ- За сутра планирана имунизација 80 лица

478

Адријана Станар, директор соколачког Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“, рекла је Срни да је сутра у Спортској дворани у овој општини планирана имунизација 80 лица вакцином „астра зенека“.

Она је нагласила да ће сутра бити вакцинисана лица старија од 65 година која су се пријавила овој здраственој установи и изразила заинтересованост за овај вид заштите.

Станарева је рекла да се преко тимова породичне медицине за имунизацију пријавило око 800 особа старијих од 65 година.

Имунизација у Спортској дворани у Сокоцу почеће од 12.00 часова и биће спроведена у складу са свим епидемиолошким мјерама заштите од ширења вируса корона.

Станарева је подсјетила да је на Сокоцу до сада вакцинисано укупно 70 лица, те да ће у четвртак, 15. априла, бити ревакцинисано 15 лица који су раније примили вакцину „спутник

Према њеним ријечима, у Дому здравља у Сокоцу током седмице очекују додатне количине вакцина којима ће се наставити имунизација заинтересованог становништва на подручју ове општине.

У Соколачком Дому здравља имунизација је почела 17 .марта вакцинисањем 15 раднике ове установе против вируса корона вакцином „спутник ве“, који су ревакцинисани 7. априла.

/Срна/