СОКОЛАЦ- Извршена замјена непокретности за потребу изградње етно села у Видрићима

460

Начелник општине Соколац Милован Бјелица потписао је данас уговор са представницима Министарства за пољопривреду, водопривреду и шумарство РС о замјени непокретности за потребе изградње етно села у Видрићима. Према ријечима начелника Бјелице ријеч је о непокретности површине око 9 дунума.

– Наша локална заједница је стратегијом развоја предвидјела значајна улагања и активности у наредном периоду кад је у питању развој туризма. С обзиром да је земљиште потребно за проширење започетог етно насеља у Видрићима било у власништву Републике Српске, обратили смо се Министарству како би извршили замјену. На локалитету у Видрићима су већ изграђени неки објекти, које је финансирао инвеститор из Зворника, господин Милан Станојевић који највећим дијелом финансира и изградњу храма у Видрићима. Поред њега око петнаест инвеститора је такође заинтересовано за улагање на овој локацији, рекао је Бјелица.

Општина Соколац у складу са својим могућностима учествује у рјешавању како имовинских односа тако и изградњи објеката на овом локалитету. За локалну заједницу је од изузетне важности то што је овај захјев одобрен за шта се начелник Бјелица захвалио Влади Републике Српске, Министарству за пољопривреду, водопривреду и шумарство на челу са Борисом Пашалићем и његовим сарадницима, те додао да је Општина Соколац увијек имала апсолутну и безрезервну подршку овог Министарства.

/општина Соколац/